Γυναίκα-Θεοτόκος και Δικέφαλος Αετός, τα αιώνια σύμβολα του Μικρασιατικού Ελληνισμού




«ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΤΟΣ:  Τόσο σημαντική υπήρξε η Γυναίκα στους Ορθόδοξους της Μικράς Ασίας, είχε αξιοπρέπεια και σεβασμό. Λόγω αυτών των ελευθεριών της μπορούμε να κατανοήσουμε και πού οφείλονταν ο φόβος των Ρωμιών να μην εξισλαμισθούν, που οφείλεται και σήμερα ακόμη ο δικαιολογημένος φόβος απέναντι στο ισλάμ. Σήμερα δεν έχουμε (δήθεν) "ξενοφοβία", σήμερα φοβόμαστε να μην μας υποχρεώσουν να γυρίσουμε οπισθοδρομικά, σε πρωτόγονες καταστάσεις και σε έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο των αλλόθρησκων (εμάς) γυναικών, να μην γυρίσουμε πίσω σε εποχές που ούτε ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας δεν αποδέχονταν.
Η Γυναίκα της Ρωμιοσύνης, μια μάνα με το παιδί της η Θεοτόκος, από εκείνη την εποχή αποτελεί το πλέον θεμελιώδες πρόσωπο στα αιώνια σύμβολα του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 
Ούτε σήμερα στον ισλαμικό κόσμο η γυναίκα δεν έχει δικαιώματα και ελευθερίες».
Αυτό εξηγεί η η συγγραφέας Μαρία Παπαδοπούλου, καλεσμένη στην εκπομπή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ της Δήμητρας Μπαρδάνη Προέδρου της 'Ενωσης Λογοτεχνών και Συγγραφέων.


Τηλεοπτική εκπομπή της THESSALIA-tv, παρουσιάζει η Δήμητρα Μπαρδάνη Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάρισας, εκπομπή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=wvEWBQkiQ00&feature=autoshare

You Might Also Like

0 σχόλια