Μ.Δευτέρα – Η άκαρπη συκιά






34_Emporoi



sykia_titlos


Όταν ο Ιησούς έφτασε στα Ιεροσόλυμα,  θέλησε να πάει στο Ναό του Σολομώντα, το μεγάλο θρησκευτικό κέντρο των Ισραηλιτών, για να προσευχηθεί. Στην είσοδο του Ναού και στην αυλή του είχαν στήσει τα τραπέζια τους έμποροι που πουλούσαν περιστέρια και πρόβατα για τις θυσίες και αργυραμοιβοί, δηλαδή χρηματιστές που αντάλλαζαν νομίσματα. Ο Ιησούς οργίστηκε όταν αντίκρισε αυτή την αθλιότητα. Αναποδογύρισε τα τραπέζια των αργυραμοιβών και φώναξε: «Μετατρέψατε τον οίκο του Θεού από τόπο προσευχής σε άντρο ληστών!».

34_Sykia

Αφού εκδίωξε τους εμπόρους από τον Ναό, ο Ιησούς στράφηκε προς τον κόσμο που τον ακολουθούσε. Του έφερναν αρρώστους, τυφλούς και κουτσούς κι αυτός τους θεράπευε. Και οι αρχιερείς και οι γραμματείς ακόμα πιο πολύ εξοργίζονταν μαζί του.
Την άλλη μέρα ο Ιησούς, καθώς περπατούσε με τους μαθητές του έξω από την πόλη, πείνασε. Στο δρόμο του βρέθηκε μια συκιά και θέλησε να φάει σύκα. Αλλά δεν βρήκε ούτε ένα. Η συκιά ήταν άκαρπη. «Από δω και πέρα ποτέ να μην ξανακαρπίσεις!», είπε και αμέσως η συκιά ξεράθηκε.



Πηγή :http://www.pemptousia.gr/2015/04/m-deftera-i-akarpi-sikia/

You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Betway review and bonus: Sign-up offer, bonus codes and betting
    Find out about the 충청남도 출장마사지 betting 삼척 출장샵 and bonus codes, free bets, sign-up bonuses, and promotions at betway. 문경 출장마사지 Get the 의왕 출장마사지 latest welcome offers from 광양 출장샵

    ΑπάντησηΔιαγραφή