Στα σκαριά… Δίκτυο Πολιτιστικής Μάθησης

Στα σκαριά… Δίκτυο Πολιτιστικής Μάθησης
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διακρατική συνάντηση (22-24 Απριλίου 2015) των εταίρων 12 Ευρωπαϊκών χωρών (Αγγλία, Δανία, Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Κροατία, Εσθονία, Κύπρος) στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, του προγράμματος ECLN (European Cultural Learning Network).
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Το κατεξοχήν αντικείμενο του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός ενός καινοτόμου Δικτύου Πολιτιστικής Μάθησης (European Cultural Learning Association –ECLA) το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, μελών πολιτιστικών συλλόγων, εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, που υποστηρίζουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, ώστε μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας να διασφαλίζεται η αντιστοίχιση των δεξιοτήτων τους με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
Η συνάντηση αποτέλεσε ορόσημο δεδομένου ότι το έργο διανύει το τρίτο και τελευταίο έτος λειτουργίας του. Ζωηρή ήταν η συμμετοχή των εταίρων στην συζήτηση αναφορικά με τις τελικές ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, που αφορούν την διοργάνωση του τελικού συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2015, στο Λονδίνο. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο καλλιτεχνικών events και workshops ενώ θα αποτελέσει σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής τέχνης και κουλτούρας κάτω από μία κοινή στέγη με κοινό όραμα.

Το ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική, βρίσκεται ήδη σε πυρετώδης προετοιμασία για μία δυναμική συμμετοχή στο φθινοπωρινό κάλεσμα της τέχνης στο Λονδίνο, με απώτερο σκοπό την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας στην Ευρώπη».

You Might Also Like

0 σχόλια