Προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ» της κρατικής τηλεόρασης των Σκοπίων για τον Μέγα Αλέξανδρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ» της κρατικής τηλεόρασης των Σκοπίων για τον Μέγα Αλέξανδρο (ΒΙΝΤΕΟ)



ντοκ
Του Vladislav Perunovic ανταποκριτή του Hellas Force στα Σκόπια
Το παρακάτω σύντομο αλλά άψογο από τεχνικής άποψης διαφημιστικό βίντεο χρησιμοποιείται από την λεγόμενη «Μακεδονική ραδιοτηλεόραση». Πρόκειται για την αναγγελία της πρεμιέρας, στις 08 Νοεμβρίου 2015, της 80λεπτης ψευδοεπιστημονικής προπαγάνδας για τον Μέγα Αλέξανδρο (ο οποίος σταθερά αποκαλέιται «Αλέξανδρος της Μακεδονίας»).

Το ντοκιμαντέρ αυτό προβάλλεται ακόμα και η κεντρική του ιδέα (χρήση αρχαίων πηγών οι οποίες «αποδεικνύουν» ότι ο Αλέξανδρος δεν είχε αναγνωριστεί ως Έλληνας από τους Έλληνες Νότια του Ολύμπου) δεν έχει καμία επιστημονική αξία. Περισσότερο πρόκειται για μια προεκλογική (Οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου) προσπάθεια να ενσταλάξουν την ιδέα ότι «μόνο το VMRO- DPMNE είναι αληθινός φύλακας της πραγματικής «Μακεδονικής ταυτότητας» η οποία καταστάλθηκε στην Γιουγκοσλαβία όπως αναφέρουν οι θεωρίες συνωμοσίας των Εθνικιστών και των φασιστών.
Μαζί με το διαφημιστικό, ένα σύντομο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ το οποίο «επιβεβαιώνει» το πραγματικό αβάσιμο συμπέρασμα της μη ελληνικής συγγένειας για τον Μέγα Αλέξανδρο.

You Might Also Like

0 σχόλια